YHTEISTYÖROBOTTI + LISÄLAITTEET

Kassow robots

Kassow Robots on tanskalainen yhteistyörobotti valmistaja, joka kehittää ja tuottaa 7-akselisia (yksi ylimääräinen pyörivä nivel) kevyitä yhteistyörobotteja. Yhteistyörobotit on suunniteltu ja valmistettu, nopeiksi, vahvoiksi ja pitkällä ulottuvuudella. Kassow Roboteissa on kokonaan alumiinipinta, jolloin vahvempi materiaali mahdollistaa pidemmän käyttöiän. Kassow yhteistyörobotit liikkuvat jopa 225 astetta sekunnissa kaikilla 7 akselilla ja hyötykuorma on jopa 10 kg, nopeudesta kuitenkaan tinkimättä.

Nämä 7 akselia antavat sinulle paljon enemmän joustavuutta, koska niiden avulla robottikäsivarsi voi toistaa paljon paremmin oikean ihmisen käden liikettä. Tämä tarkoittaa, että Kassow yhteistyörobotit eivät voi vain siirtää esinettä suorassa linjassa paikasta A paikkaan B, vaan voivat myös seurata kaarevaa polkua tietyllä nopeudella. Tämä tarjoaa todellisia etuja esimerkiksi hitsauksen, maalauksen ja liimauksen kaltaisissa tehtävissä tai silloin, kun vaaditaan erityistä ohjattavuutta kuten ahtaissa ja pienissä tiloissa. Kassowin yhteistyörobotteja voidaan käyttää myös esimerkiksi pienissä ja keskisuurissa yrityksissä (pk-yritykset), joissa halutaan saavuttaa ohjelmointi ja automatisointi mahdollisimman kustannustehokkaasti ja itsenäisesti.

Kassow Robotsin yhteistyöroboteissa on sisäänrakennetut voiman vääntömomenttianturit, jotka havaitsevat törmäyksen ja epänormaalit toiminteet. Anturit pysäyttävät robotin ylikuormitettuna ja näin yhteistyörobotti pystyy työskentelemään teollisessa tuotannossa vähäisin tai jopa ilman lisäturvatoimenpiteitä työntekijän kanssa tai rinnalla.

KR 810 Ulottuma: 850 MM Hyötykuorma: 10 KG
KR 1205 Ulottuma: 1200 MM Hyötykuorma: 5 KG
KR 1805 Ulottuma: 1800 MM Hyötykuorma: 5 KG
KR 1410 Ulottuma: 1400 MM Hyötykuorma: 10 KG

TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 5 – 10 KG
Ulottuma: 850 – 1800 MM
Paino: 23,5 – 45 KG
Liikkeen ulottuvuudet: 7 Pyörivää niveltä
Toistettavuus: +/- 0,1 MM
Akselillinen nopeus: jopa  225
IP specification: IP54

GSK

GSK teollisuusrobotit ovat kustannustehokkaita ja tarjoavat monipuolisen robottivalikoiman, erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tällä hetkellä GSK teollisuusrobotit on jaettu kuuteen eri sarjaan käyttötarkoituksen mukaan. GSK teollisuusrobotteja voidaan käyttää kappaleen käsittelyyn, hitsaukseen, kiillotukseen, maalaamiseen, pinoamiseen ja varastoimiseen. Valikoima kattaa kymmeniä erilaisia tuotteita. Alla pääset tutustumaan paremmin GSK teollisuusrobotti valikoimamme.

Käyttäjän vaatimusten mukaan GSK tarjoaa robotteille erinomaisen suorituskyvyn, muotoilun, laadukkaan valikoiman ja korkean teknologian. GSK on tuottanut teollisuusrobotit itsenäisillä immateriaalioikeuksilla, mukaan lukien robottiohjaimet, servomoottorit, servo-ohjaimet ja muut keskeiset toiminnalliset komponentit.

RB SARJA – RB03A1 TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 3 KG
Ulottuma: 562 MM
Paino: 36 KG
Liikkeen ulottuvuudet: 6 pyörivää niveltä
Toistettavuus: ±0.02 MM

RB sarjan teollisuusrobotteja käytetään esimerkiksi kiillotuksessa, koneen lastauksessa ja purkamisessa.

RB SARJA TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 6 – 300 KG
Ulottuma: 900 – 2508 MM
Paino: 36 – 1800 KG
Liikkeen ulottuvuudet: 6 pyörivää niveltä
Toistettavuus:
±0.02 – ±0.20 MM

RB sarjan teollisuusrobotteja käytetään esimerkiksi kiillotuksessa, koneen lastauksessa ja purkamisessa.

RB sarja – RB06-900
Hyötykuorma: 6 KG
Ulottuma: 900 MM

RB sarja – RB08
Hyötykuorma: 8 KG
Ulottuma: 1389 MM

RB sarja – 300
Hyötykuorma: 300 KG
Ulottuma: 2508 MM

RB sarja – RB20
Hyötykuorma: 6 KG, 15 KG ja 20 KG
Ulottuma: 1595 – 2060 MM

RMD & RH SARJA TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 6 – 300 KG
Ulottuma: 1850 – 3150 MM
Paino: 36 – 1800 KG
Liikkeen ulottuvuudet: 4 – 6 pyörivää niveltä
Toistettavuus: ±0.05 – ±0.5 MM

RH sarjan teollisuusrobotit ovat hitsausrobotteja. Niitä voidaan käyttää hyöydyksi esimerkiksi auto- sekä moottoripyörä teollisuudessa.

RMD sarja teollisuusrobotit ovat lavaus- sekä lastausrobotteja. Ne sopivat eritoten suurien ja raskaiden kuormien käsittelyyn kuten esimerkiksi pinoaminen, purkaminen, siirtäminen, lastaus ja purku.

RH sarja – RH06A3-1850
Hitsausrobotteja
Hyötykuorma: 6 kg
Ulottuma: 1850 mm

 

RMD sarja – RMD 120/160/200/300
Lavaus – sekä lastausrobotteja
Hyötykuorma:
120 kg, 160 kg, 200 kg ja 300 kg
Ulottuma: 3150 mm

C SARJA: C3-1100 & C4-1000

TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 8 KG
Ulottuma: 1100×250 MM /
1000×250 MM
Paino: 95 – 110 KG
Liikkeen ulottuvuudet:
3 – 4 pyörivää niveltä
Toistettavuus: ±0.05 MM

C sarjaa käytetään yleisemmin kevyessä teollisuudessa, elintarvikkeissa ja lääketieteessä, jotka voivat saavuttaa nopeat pito-/purkaus- ja lajittelupakkaustoiminnot.

SCARA ROBOT – RSP600A(B)15

TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 5 KG
Paino: 160/23 KG
Toistettavuus: ±0.01 MM

Scara robottia voidaan käyttää esimerkiksi  elektroniikka-, muovi-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa. Näillä aloilla robottia käytetään tarttumiseen, kokoonpanoon tai liimaukseen.

Elfin Han’s Robot

Elfin Han’s Robotin 6-akseliset yhteistyörobotit eli cobotit löytyvät tuotevalikoimastamme. Yhteistyörobotit ovat rakennettu kolmesta erilaisesta moduulista, joiden välissä on liitososia. Moduulit ovat samassa linjassa toistensa kanssa, mikä mahdollistaa sen, että yhteistyörobotti voi seisoa pystysuorassa sekä työskennellä lähellä omaa pääpistettään. Edistyksellisen muotoilun ansiosta mm. ns. ’putki’ roboteissa esiintyvää lämpölaajenemisista aiheutuvaa vääristymää on saatu minimoitua Elfin yhteistyöroboteissa.

Elfin yhteistyörobotit on suunniteltu lyhyen kantaman töihin kuten esimerkiksi ruuvaus, poiminta, hionta, kokoonpano, liimaus, maalaus tai laaduntarkastus.

Cobottia on turvallista käyttää sillä siihen on rakennettu sisäinen turvaominaisuus. Tämä varmistaa, että jokainen liian lähelle tuleva isku havaitaan ja tarvittaessa robotin toiminta pysähtyy. Tämä turvaominaisuus on helppo muokata käyttäjien toiveiden mukaan, joten sitä voidaan säätää sen mukaan, kuinka lähellä robotti työskentelee työntekijöiden ympärillä. Tällä pystytään myös turvaamaan työntekijöiden työolosuhteita.

Yhteistyörobotin mukana tulee myös ohjain ja päämoduuli. Päämoduulissa on tarpeeksi liitäntöjä ja virtalähteitä kaikkien mahdollisten työkalujen kytkemiseen, mikä lisää monipuolista käyttöä tuotannon eri osiin. Autamme myös mielellämme asiakkaitamme kokoamisessa ja käyttöönotossa tarpeen vaatiessa.

E3 Ulottuma: 590 MM Hyötykuorma: 3 KG
E5 Ulottuma: 800 MM Hyötykuorma: 5 KG
E10 Ulottuma: 1000 MM Hyötykuorma: 10 KG

TUOTETIEDOT:

Ulottuma: 590 – 1000 MM
Hyötykuorma: 3 – 10 KG
Paino: 18 – 43 KG
Liikkeen ulottuvuudet: 6 Pyörivää niveltä
Toistettavuus: +/-0.02 – 0.03 mm
IP specification: IP54

STAR MOBILE ROBOT

Star Mobile Robottia käytetään pääasiassa elektroniikka- ja koneteollisuus alan työntekijättömissä työpajoissa. Robotti voi automaattisesti tarttua esineisiin, käsitellä ja kuljettaa työkappaleita työntekijöiden sijasta.

Hyötykuorma: 50 KG
Ulottuma: 1000 MM

FR

FR robotti voi itsenäisesti kuljettaa tavaroita ja navigoida vapaasti ympäristössään. Tämä robotti on myös varustettu esteiden välttämistutkalla, joka voi toimia jatkuvasti ja turvallisesti keskeytyksettä. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu autonominen navigointijärjestelmä ja lähetysohjelmisto.

TUOTETIEDOT:

Hyötykuorma: 200 – 1200 KG
Toistettavuus: ±10 mm
Käyttöaika (ei kuormaa): 15 – 24 H
Viestintäliittymä: TCP/IP, Modbus
Lähtevä käyttöliittymä: WiFi , 1 x RJ45
Turvalaserskanneri 360°: PLd/ Category 3 (ISO 13849‒ 1)
IP specification: IP54

Yhteistyörobottien lisälaitteet

Roboteille on saatavilla lisälaitteita hyvin laaja valikoima erilaisiin tarkoituksiin. Harvoin yhteistyörobotti sellaisenaan on kykeneväinen automatisoimaan minkäänlaista asetettua tehtävää ja se tarvitsee avukseen lisälaitteen. Voidaankin siis sanoa, että lisälaitteen on tarkoitus avustaa yhteistyörobottia suorittamaan halutut toiminteet. Kun lähdetään valitsemaan sopivia lisälaitteita sekä -järjestelmiä on otettava huomioon käyttökohde sekä -tarkoitus.

Yhteistyöroboteissa lisälaitteita käytetään useisiin erilaisiin työtehtäviin kuten esimerkiksi asentamiseen, kokoonpanoon, hitsaamiseen, poimintaan tai ruuvaamiseen. Lisälaite valikoimastamme löydät esimerkiksi tarrainjärjestelmiä, kuljettimia, liikekiskoja, hitsauslaitteita, kääntöpöytiä tai CNC-järjestelmän. Valikoimastamme löytyy lisälaitteita kiinalaiselta GSK:lta sekä tanskalaiselta OnRobot valmistajilta. Tarjoamme tarvittaessa modulaarisen alumiini tai teräs profiiliin perustuvan solusuunnittelun ja toteutuksen yksilöidysti.

Valikoimamme tarjoaa monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia soveltaa yhteistyörobottia eri käyttötarkoituksiin. Autamme mielellämme kartoittamaan lisälaite tarpeen ja valitsemaan sopivat lisälaitteet.

OnRobot lisälaitteet

OnRobot lisälaite valikoimasta löydät monipuolisesti erilaisiin tarkoituksiin lisälaitteita automatisoidaksesi eri toiminteita. OnRobot tuotevalikoimasta on esimerkiksi tarttujia, voima/vääntövoima-antureita, 2.5D-näköjärjestelmä, ruuvimeisseli, hiontatyökalut ja työkalujen vaihtajat. OnRobotin tuotteita voidaan soveltaa moniin eriin tehtäviin, kuten pakkaukseen, laadunvalvontaan, pinnan käsittelyyn ja materiaalien käsittelyyn eri kokoisille ja mallisille tuotteille. OnRobot tuotteet on suunniteltu eritoten pieni- ja keskisuurien yritysten toimintaan.

OnRobotin lisälaitteilla voit parantaa tuotannon laatua, säästää ylläpitokustannuksissa, vähentää fyysisesti rasittavaa työtä ja lisätä tuottavuutta. Onrobotin lisälaitteiden avulla robotti pystyy joko työskentelemään itsenäisesti tai työntekijöiden rinnalla tuotannon apuna.

Lisälaitteet on helppo ja nopea yhdistää yhteistyörobotteihin. OnRobotin lisälaitteet voidaan yhdistää monien eri valmistajien yhteistyörobotteihin.

Olemme luokitelleet OnRobotit alla eri kategorioihin käyttötarkoituksen mukaan.

Sormitarttujat

RG2-FT
sormitarttuja

3FG15 kolmipäinen tarttuja

RG6
sormitarttuja

Gecko SP tasainen tarttuja

RG2
sormitarttuja

RG tarttujat ovat kaksi ”sormipäisiä” tarttujoita yhteistyöroboteille. RG tarttujia pystytään hyöydyntämään esimerkiksi pominnassa, lavauksessa, pakkauksessa tai lajittelussa. RG tarttujat mahdollistavat maksimissaan 6 kg hyötykuorman ja ne ovat työkalu monenlaisiin sovelluksiin. RG tarttujissa on eri kokoisia tarttumislaajuuksia ja herkät tarttujan ”sormenpäät” tunnistavat määrätyn kohteen tarkasti.

3FG15 kolmipäinen tartuja on suunniteltu eritoten lieriömäisten esineiden käsittelyyn ja sen maksimi hyötykuorma yltää, jopa 15 kg. Tarttujan kolme pistettä tekevät otteesta vakaan ja vahvan. Tämä lisälaite sopiikin erinomaan suuremman hyötykuorman omaaville yhteistyöroboteille.

Gecko SP tarttuja on tasainen tarttuja, joka sopii parhaiten tasaisille, kiiltäpintaisille ja sileille työkappaleille. Gecko SP voi tarttua jopa rei’itetyihin työkappaleisiin, kuten piirilevyihin tai alumiiniverkkoon. Pieni ja yksinkertainen rakenne mahdollistavat pääsyn myös ahtaisiin paikkoihin. Gecko SP on saatavana kolmessa koossa; SP1, SP3 ja SP5. Nämä on nimetty hyötykuorman mukaan kiloissa.

Pehmosormitarttujat

Soft Gripper on imukuppitarttujiin kuuluva tarttuja jota on saatavana kolmella erilaisella vaihdettavalla tarttujakupilla.

Soft Gripperin mukana tulee OnRobotin Quick Changer, perusyksikkö ja tarttujakuppi. Tuotteiden pitomitat vaihtelevat 11 – 118 mm, tarttujakupista riippuen. Imukuppitarttuja mahdollistavat, jopa 15 kg hyöytykuorman (riippuen käsiteltävien esineiden muodosta, pehmeydestä ja kitkasta).

Tarttujien tarttujaosa on pehmeää materiaalia ja ne on helppo pitää puhtaana. Soft Gripperin tarttujakupit ovat konepestäviä. Soft Gripperin tarttujakupit täyttävät FDA 21 CFR (rasvattomille elintarvikkeille) ja EC 1935/2004 sertifikaatit elintarvikkeiden käsittelylle.

 

Imukuppitarttujat

VG10 

VGC10 

VGC20

VG10 on kaksoisimutarrain, mikä tarkoittaa, että voit aktivoida imutarraimen oikean ja vasemman puolen suorittamaan erilaisia tehtäviä toisistaan riippumatta. Tämä lisää tuotantolinjasi tehokkuutta entisestään. Tarttujassa on kaksoiskahvatoiminto, työkalunvaihtaja ja valikoima tyypillisiä imukuppeja.

VGC10 sopii paremmin ahtaisiin tiloihin ja se on suunniteltu toimimaan pienempien yhteistyörobottien kanssa. VGC10 on puolet VG10 painosta, mutta pystyy toimimaan samalla hyötykuormalla.

VGC20 sopii erinomaisesti laatikoiden lavaukseen tai muodoltaan epäsäännöllisten esineiden lavaukseen.

Pikaliitos adapterit

Pikavaihtaja

Kaksinkertainen pikavaihtaja

Quick Changer eli pikavaihtaja on apu nopeaan ja helppoon työkalunvaihtoon. Patentoitu luotettava, helppokäyttöinen lukitusmekanismi, erityisturvallinen lukitusrakenne ja lukitusjouset tekevät Quick Changerista ainutlaatuisen tuotteen, joka sopii ihanteellisesti kaikkiin yhteiskäyttörobottisovelluksiin.

Dual Quick Changer eli kaksinkertainen pikavaihtaja on suunniteltu mahdollistamaan kahden tarttujan käytön samanaikaisesti, jolloin esimerkiksi RG2-tarttujaa ja RG6-tarttujaa voidaan käyttää samanaikaisesti. Dual Quick Changer avulla tuotantoaika lyhenee, koska useampia työkappaleita käsitellään samanaikaisesti.

 

Tuotannolliset lisälaitteet (tunnistettavat)

HEX 6 axis
voima/vääntömonettianturi

Kamera

HEX 6 akselinen voima/vääntömomenttianturia käytetään yleisimmin kiillotuksessa, hionnassa, purseen poistossa, kokoamisessa, opettamisessa tai törmäyksien havaitsemisessa.

Kamera on tehokas 2,5D-kamera tarjoaa laajan kuvakulman eri korkeuksille tai pinotuille esineille. Kamera toimii yhden kuvan kalibroinnilla ja tunnistaa erilaiset osat, joka vie aikaa vain muutaman minuutin.

Työkalut

Hiomakone

Robottiruuvinväännin ruuvinsyöttölaitteella

Hiomakone sopii melkein mihin tahansa automaattiseen pintakäsittelyyn; hiomiseen, kiillotukseen, viimeistelyyn tai puhdistukseen. Vaihdettavat vakiohiontakiekot ja työkalun pyörimisnopeuden helppo säätö takaavat laadukkaan pintakäsittelyn.

Screwdriver on monitoiminen robottiruuvinväännin ruuvinsyöttölaitteella. OnRobot ruuvimeisselit käsittelevät laajan valikoiman ruuvikokoja M1.6-M6, jopa 50 mm pituuteen. OnRobot ruuvimeisseli tunnistaa, onko ruuvi poimittu, oikea pituus vai onko se asetettu oikein kiristysprosessin aikana.

 

GSK

GSK tarjoaa lisälaitteita, kuten lineaariradat, pakkaussolut, hitsausvirtalähteet, muovinpuristuskoneet yms., teollisuusrobottiensa tueksi. GSK tarjoaa asiakkailleen täyden valikoiman GSK CNC ohjausjärjestelmiä: koneistuskeskus, CNC-jyrsintä-, sorvaus- ja hiomakone, karakäytöt ja moottorit, akselikäytöt ja moottorit, askelmoottoriohjaimet, lineaarimoottorit ja ohjaimet.

Hitsaus kääntöpöytä

CNC-järjestelmät

Alä unohda meidän kuukausittaista uutiskirjettä!

Emme lähetä roskapostia! Lue tietosuojakäytäntömme saadaksesi lisätietoja.